زندگی > تغذیـه - همشـهری آنلاین – شـهره فرجی:
این مـیوه زمستانـه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم بسیـار شبیـه بـه سایر مرکبات هست با این تفاوت کـه این مـیوه را مـیتوان بـه صورت درسته و با پوست مصرف کرد.
درخت کامکوات دارای برگهای ریز و همـیشـه سبز هست و بومـی بخشی از کوههای جنوب شرق چین هست و درون حال حاضر بـه منظور بهره برداری از مـیوهی لذیذ آن و همچنین بـه عنوان یک گیـاه تزئینی درون نقاط دیگر دنیـا از جمله ایـالات متحده کشت و پرورش داده مـیشود.
در فصل زمستان یک درخت بالغ کامکوات مـیتواند وزن چند صد عدد از مـیوه زیبایش را کـه هرکدام بـه اندازه یک زیتون درشت هستند، کامکوات تحمل کند.
زمانی کـه مـیوه کامکوات را برش مـیزنیم ظاهری شبیـه بـه یک پرتقال کوچک دارد کـه پرههای آن بـه سفتی بـه یکدیگر و پوسته خارجی متصل شدهاند و عموماً یک یـا دو عدد هسته درون مرکز هر پره وجود دارد. کامکوات طعم هسته آن، مانند هستههای پرتقال تلخ هست و هنگام خوردن مـیوه حتما از دهان خارج شده و دور ریخته شود.
برخی از خواص کامکوات به منظور بدن عبارتند از:
• کامکوات نیز مانند سایر مرکبات، کالری کمـی دارد و 100 گرم از آن تنـها دارای 71 کالری است. کامکوات این مـیوه همنین سرشار از فیبرهای رژیمـی، مواد معدنی، ویتامـین و مقادیر فراوانی آنتیاکسیدان بوده کـه فواید بسیـاری به منظور بدن دارند.
• کامکوات با پوست خورده مـیشود و این مورد تنـها امتیـازی هست که این مـیوه را از سایر خانواده مرکبات متمایز مـیکند. پوست مـیوه کامکوات سرشار از بسیـاری از روغنهای مفید، آنتیاکسیدان و فیبر است. 100 گرم از این مـیوه دارای 6/7 گرم فیبر هست که 17 درصد از فیبر مورد نیـاز روزانـهی بدن ما را تأمـین مـیکند. بـه علاوه با خوردن این مـیوه مقدار قابل توجهی تانن، پکتین، همـیسلولز و دیگر پلیساکاریدهای غیر نشاستهای (NSP) وارد بدن ما مـیشود.
• علاوه بر اینها، مـیوه تازه کامکوات دارای مقدار مناسبی از برخی ویتامـینهای آنتیاکسیدانی مانند ویتامـین A ، C و E هست و وجود این ترکیبات فیتوکمـیکالی درون این مـیوه کمک خوبی به منظور جمعآوری ترکیبات اکسیدانی از بدن ما و در نتیجه پیشگیری از بروز بسیـاری از بیماریها خواهد بود.
• کامکوات نیز مانند پرتقال سرشار از ویتامـین C هست . 100 گرم از این مـیوه دارای 47/9 گرم ویتامـین C هست که 73 درصد از نیـاز روزانـه ما بـه این ویتامـین را برطرف مـیکند. ویتامـین C یکی از آنتیاکسیدانهای طبیعی هست که علاوه بر فعالیت آنتیاکسیدانی نقش مـهمـی درون تولید ترکیباتی چون کلاژن درون بدن دارد از این رو درون بهبود زخم بسیـار موثر هست به علاوه ضد رشد ویروس و ضد سرطان هست و مانع بروز بیماریهای تحلیل برنده اعصاب مـیشود. این ویتامـین از بروز آرتریت روماتوئید و دیـابت مـیکاهد.
• کامکوات دارای مقدار قابل توجهی از ویتامـینهای خانوادهی B هست مانند تیـامـین(B1)، نیـاسین (B3)، پیریدوکسین (B6)، فولات و اسید پانتوتنیک.
• این مـیوه علاوه بر ویتامـین فراوان دارای برخی از املاح نیز هست مانند کلسیم، مس، پتاسیم، منگنز، آهن، سلنیوم و روی. 100گرم از نوع خشک شدهی این مـیوه دارای 640 مـیلی گرم پتاسیم، 162 مـیلی گرم کلسیم و 03/2 مـیلی گرم آهن است.
پتاسیم یکی از ترکیبات مـهم موجود درون داخل سلولها و مایعات بدن هست و بـه کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک مـیکند. مس عنصری هست که درون تولید گلبولهای سرخ نقش دارد و آهن نیز به منظور تولید گلبولهای سرخ و فرآیندهای اکسیداسیون سلولی مورد نیـاز است.
نکاتی درون زمـینـه تهیـه و مصرف کامکوات
• این مـیوه را نباید پیش از رسیدن کامل از درخت چید.
• به منظور مصرف مـیتوان آنرا بـه صورت تازه یـا بـه صورت کمپوت استفاده کرد و همچنین مـیتوان مربای لذیذی از آن تهیـه کرد و یـا حتی مـیتوان آنرا بـه سالاد اضافه کرد.
• به منظور ماندگاری بیشتر بهتر هست این مـیوه درون آب سرد شسته شده و با دستمالی بـه آرامـی خشک شود.
• اگر مـیوه را با انگشتان بـه آرامـی فشار دهید و آب آن را مـیل کنید از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد.
• اگر تمایل داشتید آنرا درسته مصرف کنید آنرا مانند انگور و زیتون با پوست مـیل کنید.
انواع روش های مصرف کامکوات:
• * مـیتوان این مـیوه را برش زده و به سالاد مـیوه یـا سالاد سبزیجات اضافه کرد.
• * این مـیوه ظاهر بسیـار اشتهاآوری دارد و مـیتواند بـه عنوان تزئین غذا مورد استفاده قرار گیرد.
• * مارمالاد تهیـه شده از کامکوات بسیـار لذیذ هست زیرا علیرغم دیگر مرکبات کـه پوست بسیـار تلخی دارند، پوست این مـیوه طعمـی شیرین و مطلوب دارد.
• * کامکوات پوره شده را مـیتوان درون تهیـه سسها، عصاره مـیوه، مربا و ژله استفاده کرد.
• * آب این مـیوه درون تهیـهی آب مـیوههای مخلوط، کیک، پای و بستنی استفاده مـیشود.
• * از آب این مـیوه درون طعمدهی بـه گوشت قرمز و گوشت مرغ و همچنین ماهی استفاده مـیشود.
www.nutrition-and-you.com
www.tebyan.net
[آشنایی با خواص تغذیـهای و دارویی کامکوات کامکوات]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 17 Aug 2018 16:54:00 +0000